به گزارش سینماپرس؛ در پنجمین اجرای جشنواره امسال در تالار ایوان شمس از ساعت ۱۹ یکشنبه ۲۸ بهمن ماه، مخاطبان گروه موسیقی روشنا میهمان ساز و آواز شدند.
در بخش اول این کنسرت، بداههنوازی در دستگاه نوا اجرا شد. حسین اینانلو سرپرست گروه و نوازنده سه تار در همراهی با مهران امیراصلانی نوازنده تنبک سعی کرد به گوشههای مختلف دستگاه نوا اشاره کند. شاید بتوان گوشه خجسته در این دستگاه را بهترین بخش بداهه نوازی اینانلو و امیر اصلانی دانست. ساز تنبک در این بخش صرفا به عنوان ساز همراهی به کار رفت و در بداهه پردازی اینانلو جایی برای یکه تازی تنبک باقی نماند.
در ادامه نوبت به بخش دوم اجرا رسید که در آن آثاری با آهنگسازی حسین اینانلو و آواز مظفر شفیعی ارائه شد.
آواز ابوعطا، دشتی و بیات ترک عنوان این بخش بود.
شفیعی خواننده مطرح موسیقی ایرانی در ابتدای هر تصنیف با همراهی نوازندگان گروه ساز و آوازی اجرا کرد بعد از آن به ارائه تصنیف پرداخت.
تصنیف بدرود اولین قطعه از بخش دوم کنسرت گروه روشنا در پنجمین شب جشنواره فجر در تالار ایوان شمس بود. شعر این تصنیف را محمدرضا شفیعی کدکنی سروده و آهنگسازی تصنیف را هم اینانلو انجام داده بود.
در ادامه بعد از ساز و آوازی در ابوعطا بر روی شعر عطار نیشابوری نوبت به اجرای تصنیف آه شبانه با شعری از محمدرضا شفیعی کدکنی در همان مایه رسید. به نظر میرسید آهنگساز در ساخت این قطعه علاوه بر ابوعطا به نوا هم اشاراتی داشته است. چهارمضراب دشتی عنوان قسمت بعدی بود. بعد نوبت به ساز و آوازی در دشتی رسید.
تصنیف غم سبز متصل به این بخش با شعری از هوشنگ ابتهاج ارائه شد. بعد ساز و آوازی در بیات ترک ارائه شد باز هم با شعری از عطار نیشابوری. همنشینی کمانچه و آواز در این بخش شنیدنی بود. در پایان نوبت به اجرای تصنیف رود با شعری از هوشنگ ابتهاج رسید که آهنگسازیاش را وحید سرخوش نوازنده نی گروه روشنا انجام داده بود.
پس از پایان این قطعات گروه روشنا متشکل از حسین اینانلو آهنگساز و نوازنده سه تار، مظفر شفیعی خواننده، وحید سرخوش نوازنده نی، هادی اینانلو نوازنده سنتور، مهران امیراصلانی نوازنده تمبک، همایون سیفی نوازنده کمانچه و مهربد یوسفی نوازنده عود از سوی حاضران در سالن تشویق شدند. تشویقی که معنای بدرقه هم داشت.
ارسال نظر